Зам.-министърът с досие от ДС става шеф в БЕХ

  • 22 април 2013 18:32

  • 3397
  • 4
Зам.-министърът с досие от ДС става шеф в БЕХ
©

Божан Стоянов и Тодор Шопов са новите членове на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ), съобщиха от Министерството на икономиката енергетиката и туризма. Те заменят в борда Илко Желязков и временния шеф на АЕЦ „Козлодуй” Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Божан Стоянов е заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, а Тодор Шопов е бивш заместник-изпълнителен директор на "Летище София" ЕАД и член на Консултативния съвет на Сметната палата.

Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, очаква смяната си като изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй”, след като миналата седмица бяха установени драстични нарушения в централата , които иконмическият министър Асен Василев предаде на прокуратурата.

Божан Стоянов пък е в „процедура на агентурно изясняване”. В средата на април той обяви, че смята да обжалва пред Върховния административен съд решението на Комисията по досиетата, според което той е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Промените са част от обявените преди дни от Василев кадрови рокади в търговски дружества с държавно участие, чиито принципал е Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Новият състав на Съвета на директорите на БЕХ вече е вписан в Търговския регистър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3397 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.04.26 | 13:57

4
Защо от 23 март до сега правителството и президента на България не са отговорили за публикацията на Тутският вестник «Милиет»,която категорично обявява цяла югоизточна България за Турска територия? Защо медиите и политиците ни занимават с всичко друго, но не и с назряването на поредната Национална катастрофа?

2013.04.26 | 13:57

3
Трябва да разберете ,че ДС продължава да управлява България!! ББ тръгна с/у тях и го свалиха с интриги,скандали и платени протести!!

2013.04.26 | 13:56

2
Къде сте платени зайци от орлов мост! Комунизма навлиза с нова по страшна сила! И 500 лв. ток ще припкате да плащате

2013.04.26 | 13:56

1
цели два мандата търпяхте агент на дс като президент и си мълчахте, друг агент е лидер на партия, трети знайни и незнайни агенти не ви притесняват, а сега някакъв замминистър ви дразни и пречи! нещо много избирателно ви действа съвестта

Добави коментар

Водещи новини