Трайков: "Лукойл" да не прекалява в желанието си за печалба

  • 21 юли 2011 08:45

  • 2002
  • 4
Трайков: "Лукойл" да не прекалява в желанието си за печалба
© Булфото

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Изводите бяха, че няма повод за притеснения както при проучванията, така и при добива, допълни той.

Важната тема е, че това е едно богатство за България и ще е много безотговорно, ако не проучим какво може да ни донесе то. Разбира се, преди проучванията ще се направи ОВОС, за да няма никакви притеснения, уточни Трайков.

По повод публикация във в. „Дума“, че хората от Нови Пазар искат да се изселват заради шистовия газ, министърът каза, че ако е на тяхно място, би искал да живее в община, пред която има перспективи и хората трябва да се заселват, вместо да напускат района.

Има въпроси за изчистване между Азербайджан и Турция за строителството на „Набуко“, но се надявам, че ще бъде постигнато съгласие по въпроса, посочи Трайков. По отношение на „Южен поток“ той смята, че Русия ще доведе реализацията му докрай.

Цените на горивата се повишиха значително през последния месец – една част на увеличението се дължи на скока на долара и петрола, а друга на повишаване на дела на печалба на рафинериите. Принципът на ценообразуване на "Лукойл" не се основава на себестойността, а на пазарните условия, затова те си позволяват да продават горивата скъпо, каза икономическият министър.

Министърът посъветва посъветва рафинерията да не прекалява в желанието си за печалба, защото мотивите им понякога са необосновани и хората разбират това.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2002 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2011.07.28 | 19:22

4
Трайков, подритваш си трудовата книжка, Трайков!
жана

2011.07.28 | 19:21

3
Трайчо Трайков е министър,който компетентно и отговорно защитава интересите на държавата.Надявам се,че няма да стане заложник при отнемането на лиценза на Лукойл-имайки предвит,че е трън в очите на Валентин Златков.
kiro

2011.07.22 | 11:28

2
tova go ima samo v umrelite strani kato na6ta niKAKVA BOGATA KOMPANIA DA UPRAVLIAVA DARJJAVATA i tia kato e slaba ni6to ne moje da napravi samo pase treva:D
ядосан

2011.07.22 | 11:28

1
Горкият Трайков! Един път реши да се опълчи и продажния премиер го насмете, сега да няма пак скастряне! Човекът е решил да си върши работата, ама от горе не му дават, нали си пият кафенцето заедно Босовете. Плюя!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини