Цонев: Икономиката е в изключително тежка ситуация

Бях изненадан от тона на министър-председателя. Той вместо да остроумничи и да казва, че няма да прави ревизии на предишните правителства, трябва да му припомня, че е нужно да даде на гражданите фактите за състоянието на държавата. Това заяви в предаването "Лице в лице" Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПС.

Според него, трябва да се обяви колко са задълженията на бизнеса, на общините, колко са договорите, по които следващото правителство ще плаща и т.н. Мислите, че този кабинет няма да остави милиарди долари по инвестиционни плащания ли - това ще означава, че той не е работил, коментира Цонев.

За да могат партиите да си съставят правилно програмите, трябва да са наясно с финансовото състояние на държавата, а то не е добро, категоричен бе той. По думите му, няма финансова стабилност. Той обяви, че подкрепя в момента не политическа, а икономическа позиция.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследването на демокрацията, икономиката е в уникална криза, която поради огромния сив сектор не е била регистрирана в цялостта си. По думите му, в Митниците са регистрирани добри приходи от акцизи. Колкото и некадърно да бе правителството, трябва да се отчетат и положителното постигнато от него, обяви Безлов.

Кризата се задълбочаваше заради некомпетентното управление, защото ГЕРБ нямаше никакъв анализ, никакъв опит за справяне със ситуацията, никаква антикризисна програма, каза Цонев и допълни, че следващото правителство ще тръгне от много тежка финансова и икономическа позиция. В изключително тежко състояние са публичните финанси, икономиката, малкият и среден бизнес. Ще му бъде много трудно на този, който поеме властта, заключи той.

Коментари

 1. 2013.03.24 | 12:46
  "Ако контролираш храните,контролираш цял народ!-Ако контролираш енергията,контролираш цели нации!Ако контролираш печатането на пари,контролираш цялата планета!"- изявление на бивш, висш управител на Федерален резерв-сащ.
 2. 2013.03.22 | 02:05
  Бооожеее,ама ние и икономика ли сме имали...?
 3. 2013.03.21 | 21:59
  НЕ НАПРАЗНО МУ ВИКАТ ДАНЧО МЕНТАТА ТОЙ Е ЕДИН МОШЕННИК И ИБРИКЧИЯ
 4. 2013.03.21 | 21:58
  СКРИЙ СЕ БЕ ФЕС МАЛКО ЛИ ЯДЕ ДО СЕГА ЧЕ ОЩЕ АВАНТА ТЪРСИШ.БОКЛУК ДОЛЕН ОТ СДС ПРИ ДОГАН .ОТ ДОГАН В ПАНДИЗА!!!
 5. 2013.03.21 | 21:54
  Когато беше при Костов в СДС,икономиката беше добре,добре крадеше на едро,нали затова те изритаха от СДС/ЗА РУШВЕТИ И КОРУПЦИЯ НА ЕДРО/.Сега при "турчилята халката как е.
 6. 2013.03.21 | 17:53
  АЛО ИБРИКЧИЯТА ВЗЕМИ ДА СЕ СКРИЕШ НЯКЪДЕ В ДУПКАТА ОТ КОЯТО СИ ИЗПЪЛЗЯЛ !!!
 7. 2013.03.21 | 17:52
  "никаква антикризисна програма". А сега да видим кой я напрай кризата? Ти педерастче, що стори га беше у седесето? Не ти ли беше пръв измежду приватизаторите? Я да се завираш на майка ти измежду краката!
 8. 2013.03.21 | 17:52
  кво ме интересува от коя партия е диваци такива,това е самата истина.икономиката и енергетиката са в тотално лошо състояние а бойко взема готови пари да слага асфалт и за разнообразие реже лентички a държавата и народа тъне.толкова неграмотен министър с толкова лошо управлениене сме имали никога
  1. 2013.03.21 | 01:34
   Do 7. Vie predpochitate meter dalbokite dupki po ulizite(koito vpro4em otdavna ne mogat da se nari4at ulizi) i autobanite sa Vi isli6ni ?? Sme6ni komentari na sme6na masa
 9. 2013.03.21 | 06:49
  Абе Цонев ,искам да ти припомня нещо от историята.Българите за вяра са ги обезглавявали,набивали на кол и т.н. от тия които са ти "господари" сега.Поне приеми исляма,покръсти се с ислямско име да не се ядосваме и срамиме от теб.
  1. 2013.03.21 | 17:52
   А бе вместо да се замислите върху професионалните анализи които ви предлага Йордан Цонев за финансовото състояние на държавата по вина на ГЕРБ- плюете и го обвинявате че бил към ДПС. Има ли някакво съществено значение кой ни управлява-дали са социалисти или капиталисти -ако действително ни осигурят нормално съществуване и условия за трудова заетост и работни места
 10. 2013.03.21 | 17:51
  Вън предателите от Б-я.
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Икономика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет