Биопроизводители искат пропорционално разпределение на средствата по мярка 214 на ПРСР

  • 11 март 2013 13:32

  • 1114
  • 0
Биопроизводители искат пропорционално разпределение на средствата по мярка 214 на ПРСР
©

Биопроизводители се обявиха за пропорционално разпределение на останалите средства по мярка 214 "Агроекологични плащания" от Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/, които са 220 млн. евро. Това каза на пресконференция Албена Симеонова от Българска асоциация "Биопродукти", цитирана от БТА.

Очаква се утре в Държавен вестник да бъде публикувана обновената Наредба 11, в която ще бъде определен начинът за разпределение на средствата. Мярка 214 е предназначена основно за биоземеделци, на които с приоритет ще бъдат дадени пари.

Останалите евросредства ще се разпределят според реда на подаване на документите в МЗХ.

Ако се спазва редът на подаване на документите, може да се окаже, че парите ще отидат при някой едър земевладелец с 1 млн. декара и ще свършат, коментираха несъгласието си биопроизводителите. Според тях пропорционалното разпределение на останалите евросредства ще даде достъп и на малките фермери.

На среща в МЗХ биопроизводителите са предложили през следващия програмен период да се гарантира подмярка "Биологично земеделие", в която да бъдат предвидени и средства за модернизация и преработване на биопродукцията.

Последвайте канала на

1114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини