Родни вина навлизат на виетнамския пазар

  • 31 януари 2013 14:46

  • 1120
  • 0
Родни вина навлизат на виетнамския пазар
©

Качествени български вина да бъдат представени във виетнамския град Ханой. Това предложи зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров на зам.-министъра на земеделието и развитието на селските райони на Виетнам Нгуен Тхи Хуан.

От виетнамска страна приеха предложението, като проявиха интерес към родните вина, информират от МЗХ.

Участие в срещата между двамата заместник-министри взе и инж. Красимир Коев – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното. Той обясни, че Виетнам и България могат да си сътрудничат и в областта на гроздо- и винопроизводството. Сътрудничеството може да се състои в запознаване с българския опит по отношение на защитата на производствения потенциал и контрола, осъществяван от държавните институции – контролни органи в лозаро- винарския сектор, както и в развитието на винен туризъм чрез разработване на маршрути до различни центрове на винопроизводство, съчетани с исторически, природни, културни и други забележителности.

Обсъдена беше и възможността за организиране на конференции и семинари, запознаващи с основните тенденции в лозаро-винарския сектор – нови технологии, развитие, защита и предизвикателства в областта, както и организиране на бизнес форуми в България и Виетнам, съпътствани от двустранни срещи за дискутиране на възможности за сътрудничество между земеделски производители.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1120 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини