Мартин Димитров: Има съмнителни интереси около "Български пощи"

  • 08 юли 2011 10:22

  • 1516
  • 5
Мартин Димитров: Има съмнителни интереси около "Български пощи"
© Булфото

Виждам съмнителни интереси - не случайно в огромната част от европейските страни пощите са държавни, допълни той.

В една много добре развита икономика, каквато е тази на САЩ, просто има дейности, които остават монопол на държавата. Ние винаги сме били за приватизация и за включване на частния сектор, но има дейности които трябва да си останат държавни, посочи Димитров.

Като чуха аргументите, ГЕРБ дадоха назад и се отказаха на този етап от идеята за приватизация. Аз смятам, че ГЕРБ се отказаха, защото видяха силно негативната обществена реакция, а и никой не ги подкрепи. Освен това в парламента бързо се разпространи слуха и ние разбрахме кои са потенциалните инвеститори, но не искам да конкретизирам нещата, каза той.

Ако тази приватизация беше станала и хората бяха разбрали кой е инвеститора, скандалът щеше да бъде много тежък. Тази сделка щеше да бъде давана за пример какво не трябва да бъде правено. Депутатите от ГЕРБ разбраха за какво става дума и се коригираха. Освен това, пред икономическата комисия не беше представен конкретен план за последващите действия, подчерта синият лидер.

Яснота няма. Това, което може да бъде направено от тук нататък, е подобряване на управлението на пощите, дори и смяна на ръководството. Ролята на държавата е да осигури добро управление, каза още Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1516 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Eli

2012.01.24 | 18:16

5
Какво значи разюздена паплач? Номер 3 знае ли хората от БГ пощи при какви условия работят и какви заплати взимат? Никой европейски пощальон няма да работи при такива условия.

2012.01.24 | 18:04

4
Аз не искам да плащам най-скъпи пощенски услуги в целият свят. Да продават тая разюздена паплач. По-евтино ми е да си купя нещо от UK и да ми го доставят за 3 дни до адреса ми, от колкото да ми го доставят от София в София за 2 дни!? Милите ни Пощи съсипват бизнеса в България! За какво да остават държавни?
ivan

2011.07.08 | 14:09

3
http://balgariiunaci.blogspot.com/
Svetlyo

2011.07.08 | 13:04

2
"Мишката" се сети да се обади!Важното е да е в "играта",както се казва!

2011.07.08 | 13:04

1
Има съмнителна празнота около главата ти - от вътрешната страна!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини