ГЕРБ представи програмата си за Бургас и региона

  • 27 февруари 2017 17:21

  • 3791
  • 0
ГЕРБ представи програмата си за Бургас и региона
© ГЕРБ

„Традиционно в листата на ГЕРБ - Бургас има само местни хора, които не идват в нашата област само по предизборни кампании. Имаме приемственост, но и нови лица. Знаково е присъствието на личности от гражданската квота. Много партии заявиха, че ще го направят, но реално това се случи само при нас”, каза областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев при откриването на кампанията в Бургас, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Гордеем се с постигнатото и го надграждаме. Бургас е красив град с приветливи хора. Ние работим за това хората да остават в Бургас, да имат по-добри перспективи за работа, професионално развитие, достоен живот и условия за отглеждане на децата си”, заяви водачът на листата Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва.

Василева бе категорична, че само партия ГЕРБ може да гарантира продължаващи инвестиции в Бургаска област. „Аз лично ще работя за реализацията на най-големия воден проект в град Бургас за мащабна рехабилитация и разширение на ВиК мрежата на града. За осигуряване на чиста питейна вода и пречиствателни станции в по-малките населени места, за които не са предвидени европейски средства, сме заложили изпълнението на Национална програма с ресурс от 100 млн. лв. годишно. В мандат 2017-2021 приоритет ще бъдат и чистотата на атмосферния въздух и оползотворяването на минералните води”, каза още Василева.

Сигурността на границите на България е сред приоритетите на кандидатите за народни представители от ГЕРБ - Бургас, затова ще предложим по-строги наказания, по-конкретно ефективни присъди, за т.нар. каналджии – хората, които превеждат през границата мигранти, организират трафика им вътре в страната или подпомагат това”, каза Диана Саватева. Бургаските депутати ще предложат отпадането на условните присъди за каналджии. Саватева, която е част от листата на ГЕРБ от гражданската квота, подкрепя и работата по създаване на филиал на Художествената академия, за който е предвидено място в новата Магазия до Морска гара.

„За нас приоритет е доизграждането на четирилентов път „Бургас – Слънчев бряг”. Това е още една предпоствака за икономически растеж на сектор Туризъм, ще има по-малко жертви на катастрофи и ще се изнесе трафика от населените места. ГЕРБ е единствената партия, която работи за реализиране на пътя”, категоричен е Димитър Бойчев. По думите му с довършването на зала „Арена” – Бургас и изграждането на конгресен, научно-изследователски център до Морска гара ще се работи за развитие на целогодишен туризъм.
Кандидатите за народни представители от ГЕРБ в Бургас Диана Йорданова и Жечо Станков представиха и други акценти от управленската програма на ПП ГЕРБ, сред които увеличение на минималната работна заплата от сегашните 460 на 650 лева и достигане на средната работна заплата до 1500 лева, както и програмата за саниране на блокове, започнала през втория кабинет на Бойко Борисов.

„Ангажираме се с размразяване на Програмата за безвъзмездно саниране на многофамилни сгради, за да продължи промяната на облика на жилищните комплекси. Вече доказано в санираните блокове разходите за отопление намалят от 40% до 50%. С продължаване на програмата се осигуряват 10 000 работни места със средна заплата от 1500 лв.”, каза Жечо Станков.

Кандидатът за народен представител Семир Абу Мелих акцентира върху демонополизацията на Здравната каса, което ще доведе до по-добро качество на здравната услуга. Ангажираме се и със създаване на Факултет по медицина към университет „Проф. д-р Асен Златаров”, за да може в Бургас да се дипломират квалифицирани лекари. Студентите ще бъдат обучавани от професори и доценти на национално и европейско равнище, ще специализират и работят в бургаските болници. Така желаещите да учат медицина ще остават в Бургас и ще можем да привличаме студенти от различни региони. Това е и гаранцията да има лекар и медицинска сестра във всяко училище в региона“, каза Абу Мелих.

„Това е стабилен отбор. Това е отборът, който ще ускори проектите на Бургас и ще съкрати сроковете при решаването на проблемите. И най-важното те са бургазлии, живеят в региона и поемат ангажимент само за възможните неща.Аз съм голям оптимист”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини