Днес ЦИК определя условията за гласуване на българите в чужбина

  • 09 септември 2016 09:13

  • 1171
  • 0
Днес ЦИК определя условията за гласуване на българите в чужбина
© Булфото

Засега двете хронограми – за изборите за президент и вицепрезидент и за националния референдум, се изпълняват в срок. Тепърва ще имаме повече трудности, но към момента няма обективно закъснение по отношение на решенията и действията, които трябва да предприеме Централната избирателна комисия, каза в предаването "Преди всички" по БНР говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Той подчерта също, че днес трябва да бъдат определени условията и реда за образуване на секции извън страната, а не местата на самите секции, които ще се определят, след като хората подадат заявления за гласуване.

Цветозар Томов отрече информацията, че пиар агенция ще се грижи за имиджа на ЦИК: "Не е толкова важно какъв е имиджът ни, ние не се занимаваме със самореклама. Но от една компетентна помощ при организацията на разяснителната кампания със сигурност ще има нужда. Засега не сме наели такава агенция, но предполагам, че в близко време ЦИК ще отвори процедура за избор на кандидати. Искаме да има по-голям микс от информационни канали".

ЦИК е поръчала анализи от 4 социологически агенции, за да разбере по какъв начин хората искат да бъдат информирани и от каква информация имат нужда. Анализите ще бъдат готови до края на септември.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини