Министър Вътев и браншови организации от земеделието се обединиха за създаване на нов Закон за кооперативите

  • 18 април 2024 18:57

  • 2045
  • 3
Министър Вътев и браншови организации от земеделието се обединиха за създаване на нов Закон за кооперативите
© МЗХ

Министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на обсъди с представители на браншови организации от сектор „Земеделие“ създаването на ново законодателство за кооперативите. Това стана по време на първото заседание на работната група за изготвяне на законодателни промени, което се проведе в МЗХ.

Министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на заяви, че сдружаването ще доведе до по-добри икономически резултати, ще оптимизира разходите по агрохранителната верига, както и ще подобри позициите на българските производители на пазара.

Всички участници се обединиха около необходимостта от регламентиране на функциите и дейността на кооперативите, като форма на обединения на физически и  юридически лица от сектора. Работната група беше единна, че сега действащият Закон за кооперациите не трябва да се променя. 

Втора рокада: Главчев иска смяна на Кирил Вътев с Георги Тахов

От своя страна представителите на браншови организации подкрепиха идеята и посочиха, че кооперирането ще им предостави възможност за успешна реализация и ще се постигне по-ниската себестойност на продукцията. В новия нормативен акт следва да се отчитат особеностите в дейността на кооперативите на земеделски производители, както и да се защитят интересите на всички участници в тях.

На срещата бяха определени участниците от работната група, които да работят по изготвянето на анализ на настоящата ситуация, както и за проучването на опита на другите страни в тази сфера, след което резултатите ще бъдат дискутирани на последващо заседание, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2045 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:23

3
❤️ Г­о­­р­е­щ­­и­­ ­м­­о­­­м­­и­­ч­­е­­­т­а­ ­­­в­­­и­ ­­о­ч­а­­к­в­­­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­8­.­­­F­­U­­­N
Мими

2024.04.18 | 19:55

2
този бил министър, червен самозванец, не можеш го изгони

2024.04.18 | 19:13

1
МИНИСТЪР???? АУУУУ АМИ ГЛАВЧО НЕ ГО ЛИ УВОЛНИ?

Добави коментар

Водещи новини