Кога ще спрат протестите на земеделците?

  • 14 февруари 2024 08:34

  • 814
  • 3
Кога ще спрат протестите на земеделците?
© Нова

Не можем да оставим една група хора да решават съдбата ни. Тук говорим за принципи. Даваме оценка за работата на министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на чрез искането на оставката му. Това заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България, в ефира на Нова телевизия.

Илия Проданов ог Национална асоциация на зърнопроизводителите заяви: „Обявихме протестна готовност още през януари и господин Върбанов каза, че няма нужда от такива действия и той не ги подкрепя. Направихме преговори, дадохме шанс на правителството да си преосмисли финансовата политика към земеделието, те не го направиха и излязохме на улицата. Видя се, че се постигнаха исканията.”

Министър Вътев постигна съгласие с браншови земеделски организации по техните 12 искания

По думите му проблемите със себестойността на произвежданата продукция са от отдавна: „Ако се оправят европейските политики и националното законодателство, може би няма да се стига до протести. Ние сме земеделска държава и трябва да се стремим да произвеждаме. Не се дават всяка година допълнителни пари. Това е извънредна помощ заради войната в Украйна.”

 „Ако този стил на работа продължи и след ротацията в кабинета, отново ще трябва след няколко месеца да излизаме с тракторите. За девет месеца не е направено нищо. Това се нарича управленска програма", каза още той.

"Най-вероятно ще спрем протестите. Днес ще вземем решение. Ние най-малко искаме да създаваме проблеми. Още повече след изказването на акад. Денков от вчера - че няма да се срещне с нас, защото сме искали оставка, ще призовем колегите да спрем и да останем в стачна готовност и да видим как ще се развият събитията”, допълни Върбанов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
814 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 10:31

3
❤️ Г­о­­­р­­­е­­­щ­и­ ­м­о­­м­­и­­­ч­е­­т­­­а­ ­­­в­и­ ­­­о­ч­а­к­­в­­а­­т ­­-­­ X­­­1­­­8­­.­F­­U­­­N

2024.02.14 | 10:10

2
Правителството преговаря с придворната земеделска асоциация, която е на издръжка на правителството и няма връзка с реалното земеделие. Всеки ден се съобщава, че проблема е решен, без да е преговаряно с никой протестиращ. Проблема ще е решен, когато Въ тев подаде оставка.
ПАНИ

2024.02.14 | 09:10

1
Смях - кой до кого седнал , кой какви интереси има ......ха,ха

Добави коментар

Водещи новини