Лозари: Протестите ще стават повече

  • 06 февруари 2024 15:21

  • 870
  • 3
Лозари: Протестите ще стават повече
© Pixabay

"Протестите ще стават повече. Във времето ще ескалират, ако не приемат справедливите ни искания. Или оцеляваме, или приключваме. Ние сме земеделска страна. Готови сме на протести до край. Нямаме никакви политически искания. Без яснота не може да говорим за справедливост."

Това заяви пред БНР  Атанас Василев, член на УС на Българската аграрна камара и председател на Националното сдружение на българските лозари.

Той твърди, че в бранша липсва ясна и прозрачна методология и с колегите си искат да видят експертните анализи, ако ги има.

Очаква се пътища в Гърция да бъдат блокирани заради протести на земеделци, предупреждават от МВнР

По думите на Василев у нас са останали само 168 хиляди декара винени лозя:

"Много декари бяха унищожени, други - поради нерентабилност - са изоставени. Задават се фалити. Браншът изчезва."

Той препоръча в Закона за виното, чието обществено обсъждане тече в момента, трябва да е отделена частта за спиртните напитки и да не се регламентира само една браншова организация.

"Натиснати сме от банки, кредитни институции, от доставчици. Много от нас са фалирали, но още не го знаят. Протестните ни действия са безсрочни", коментира още Атанас Василев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
870 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 10:51

3
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­­щ­­и­­ ­­м­­­о­­м­­­и­­ч­­е­­­т­а­­ ­­в­­и­­ ­­о­­­ч­­­а­к­в­­а­­т ­­-­­ X­1­8­.­­­F­U­­N
Данчо

2024.02.06 | 15:35

2
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

2024.02.06 | 15:32

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини