Министър Вътев стартира срещи със земеделски производители в цялата страна

  • 02 февруари 2024 14:12

  • 856
  • 2
Министър Вътев стартира срещи със земеделски производители в цялата страна
© МЗХ

Министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на посети община Троян, където се срещна със земеделски производители от област Ловеч, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Поводът бе примерът на община Троян за иновации в областта на детското хранене. През 2023 г. общината получи регистрация като земеделски производител, което я прави първият регистриран земеделски производител–община и първата такава, която произвежда собствена продукция за децата в детските градини. Целта е да се осигури в максимална степен здравословно хранене за подрастващите. Чрез собствено производство на екологично чисти плодове и зеленчуци се осигурява храненето на децата в детските заведения и социални услуги на територията на общината.

На среща с кмета на общината Донка Михайлова, министър Вътев заяви, че Министерството ще положи усилия моделът да бъде приложен като пример и от други общини в страната. Той изтъкна, че с този подход се постига ранното приучаване на децата към правилното и пълноценно хранене. Анализите сочат, че в последните години затлъстяването на децата от общината рязко се е снижило. Това е в резултат на целенасочените усилия за въвеждане на здравословно хранене сред децата и развития масов спорт в община Троян. Министър Вътев подчерта, че е много важно да се проучи опитът, по който общината е успяла да приложи модела. 

Българските зърнопроизводители започват ефективни протести

По време на посещението си в района, министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на се срещна и с над 90 земеделски производители. Основните въпроси, които бяха дискутирани са свързани с предстоящите промени в Закона за поземлените отношения, разпределението на пасища и мери и сроковете за кандидатстване по директните плащания.

Срещите със земеделските производители и кметове на общини ще продължат в страната. Целта е да бъдат показани работещите добри земеделски практики и селскостопански инвестиции по места. Предстои посещение в района на Сандански, където ще бъдат представени добри земеделски практики в лозарството и винарството. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
856 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 11:00

2
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­щ­­и­ ­­м­­­о­­м­­­и­­ч­­е­­т­­­а­ ­в­­­и­ ­­­о­­­ч­­а­­­к­­в­а­­т ­­­-­­ X­­­1­­­8­.­­­F­­U­­N

2024.02.02 | 20:28

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини