Кирил Вътев: Кабинетът ще изслуша зърнопроизводителите

  • 17 януари 2024 17:19

  • 779
  • 1
Кирил Вътев: Кабинетът ще изслуша зърнопроизводителите
© Булфото (архив)

Зърнопроизводителите ще имат възможността да си кажат аргументите защо искат да протестират. Напрежението е в цяла Европа - Румъния, Гърция, Германия, Италия и Австрия стачкуват заради либерализирането на всички стоки от Украйна. Това обяви земеделският министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на на брифинг пред журналисти.

Вътев посочи, че в цяла Европа има сериозно недоволство от водената политика по така наречената Зелена сделка. В понеделник, 22 януари, от 16.30 ч. земеделският министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на очаква зърнопроизводителите на официална среща в ресорното министерство, на която ще присъстват още премиерът Николай Денков, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и финансовият министър Асен Василев.

Кирил Вътев: ЕС подготвя либерализация на всички стоки, това ще предизвика напрежение сред производителите

След първото заседание на Консултативния съвет по хидромелиорации и поливни системи, проведен в Министерството на земеделието, Вътев обясни, че за него е приоритет фундаментът на земеделието.

Нищо не подценява и нищо не е без значение в земеделието. Крайната цел е да се върне доброто състояние на българското напояване и добрите хидромелиорации. За да има земеделие трябва да има вода и земя, посочи земеделският министър.

Вече има 10 открити площадки за хидромелиорации.

Последвайте канала на

Владимир Василев
779 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.17 | 19:15

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини