Предстои международният научен форум „Аборигенни домашни породи „Източнобалканска свиня“ – богатството на България“

  • 21 ноември 2023 15:26

  • 563
  • 1
Предстои международният научен форум „Аборигенни домашни породи „Източнобалканска свиня“ – богатството на България“
© Wikipedia
Слушай новината Слушай новината

Тракийски университет ще бъде домакин на международен научен форум на тема „Аборигенни домашни породи „Източнобалканска свиня“ – богатството на България“. Това съобщават на официалния сайт на старозагорското висше учебно заведение. Събитието ще се проведе този четвъртък, 23 ноември, в Академичния информационен център.

В него ще се включат над 150 участници от различни държави. Сред тях ще бъде Херман Визер – изпълнителен директор на Австрийски аграрен клъстер, Мартин Бауер – дирекция „Развъждане“ към PIG Austria GmbH и д-р Никола Делич – директор на Институт по животновъдство, Белград, Сърбия.

Изчезващ вид: Останали са само 400 животни от източнобалканската свиня

Международният научен форум ще обедини български и международни академични и научни организации, дългогодишни лидери в областта на животновъдството и високите технологии, споделящи своите знания и умения в полза на иновациите и устойчивостта на сектор, за да се осигурят по-добро качество, по-висока производителност и по-сигурно бъдеще. Посланието на форума е съхраняване богатството на генофонда на традиционните български породи, и на здравословните породно и географски защитени продукти, по-висока развъдна стойност на местните породи, иновативни технологии и интелигентни решения за отглеждане, мониторинг на здравето и хуманно отношение към животните, ресурсна ефективност и продоволствена сигурност.

Към Тракийски университет беше създаден Институт за продоволствена сигурност. Той ще се занимава с проблемите от производство на храна, преработката, контрола, доставките като всичко това ще е в контекста на кръговата икономика, късите вериги на доставка, от земята до трапезата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
563 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.21 | 16:20

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини