Иван Христанов: ДПС и ГЕРБ поставиха капан в земеделието и го изпълниха брилянтно

  • 19 септември 2023 11:57

  • 2576
  • 0
Иван Христанов: ДПС и ГЕРБ поставиха капан в земеделието и го изпълниха брилянтно
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Вразгара на протестите на земеделци, които се очаква в сряда да блокират и центъра на София, в предаването "Кой говори?" по Дарик радио, темата коментира Иван Христанов, бивш зам-министър на земеделието в кабинета на Кирил Петков и депутат от ПП, основател на партия “Единение”.

На първо място обаче той обясни какво се случва в момента на "Капитан Андреево".

"Има два ключови елемента - първият е, че всичките ни усилия бяха насочени към това "Капитан Андреево" да не може да бъде възстановен като мафиотска схема. Мина вече над 1 година от падането на нашия кабинет и въпреки всички усилия те да се върнат, се провалят. Удрят на камък, не успяват да възстановят мафиотския контрол. Доказва се, че можем да направим нещо, което да има дългосрочен ефект. Вторият ключов елемент е, че всичко, което се случи оттогава насам – Къро, Алексей Петров - те започнаха оттам", коментира Христанов.

"От 2001 г. до края на 2021 г. Министерството на земеделието се контролираше от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Оттам ставаше разпределението на огромните пари. Това привлече както земеделци, така и откровени крадци. Министерството на земеделието стана символ на корупцията", посочи още Иван Христанов.

"Тази партия, която... Доган казваше, че той разпределя порциите в държавата, с нейния човек, който е в списъка "Магнитски", той пръв се подписа в парламента за предложението за сваляне на забраната за украински внос. След което вчера Пеевски излиза и казва "отговорността е изцяло на кабинета, ако не могат да се оправят, ще се намесим ние", заяви още той.

По думите на Христанов ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не могат да контролират земеделието, и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в вече не могат, но те много добре усещат пулса на хората. "Те поставиха този капан и си го изпълниха брилянтно. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с създадоха проблема и сега дори си позволяват да заплашват", посочи той.

"Този протест ще бъде яхнат от ”големите”, ще бъде яхнат и от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, ще бъде яхнат и от партиите. Както други хора се опитаха да яхнат нашия протест през 2020 г. Всякакви хора ще се закачат за него, но не трябва да позволим да вярваме, че той е компроментиран", категоричен е Иван Христанов.

Върбанов: Протестът на земеделците не е за пари и субсидии, а за отношение

Той посочи, че ако в тази ситуация той беше министър-председател, е щял директно да отиде при най-голямото събиране на протестиращи, да опънат една маса и да седнат да говорят. 

"Те отказват да отидат при него (бел. ред. - премиерът Николай Денков). Когато планината не отива при Мохамед, значи Мохамед трябва да отиде при планината. Имаме нужда от малко смирение и да отиде и да говори с тях. Те трябва да бъдат изслушани. Отговорната позиция е чуване на сектора", каза още Иван Христанов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини