Министър Гечев и представители на НАЗ обсъдиха мерки за гарантиране на хранителната сигурност и засилен контрол при вноса на зърно

  • 19 август 2022 19:47

  • 443
  • 0
Министър Гечев и представители на НАЗ обсъдиха мерки за гарантиране на хранителната сигурност и засилен контрол при вноса на зърно
© Министерство на земеделието
Слушай новината Слушай новината

Министърът на земеделието Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. и ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) обсъдиха мерки за гарантиране на хранителната сигурност и засилен контрол при вноса на зърно от трети страни. На срещата присъстваше и заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков, съобщават от пресцентъра на аграрното ведомство.

Зърнопроизводителите изтъкнаха предизвикателствата, пред които са изправени в момента.

„Търсим варианти за законосъобразни, изпълними и бързи мерки за защита на българските производители“, заяви министър Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г..

Явор Гечев: Няма риск украинско зърно да се продава като българско

Като възможна мярка представителите на министерството и производителите обсъдиха разделянето и проследяването на произведеното в България зърно и внесеното от Украйна, на основата на добри практики, които вече се прилагат в страни членки на Европейския съюз.

На срещата зърнопроизводителите и ръководството на земеделското министерство разгледаха и други теми като борбата с ливадната пеперуда и други вредители по растенията,  изискванията за ротацията на културите, предстоящото есенно торене и екосхемите в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.

„Говорим на един език и работим заедно за българското земеделие“, заяви на срещата земеделският министър Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г..

Последвайте канала на

Мая Йорданова
443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини