ДФ "Земеделие" вече издава електронни удостоверения за особен залог

  • 04 юли 2022 11:25

  • 348
  • 2
ДФ "Земеделие" вече издава електронни удостоверения за особен залог
© Getty Images/Guliver

Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) съобщи на сайта си, че в Системата за електронни услуги (СЕУ) на Фонда (https://seu.dfz.bg/drupal/) е разработена нова функционалност. Тя е част от стремежа на ДФЗ за дигитализация на процесите и намаляване на административна тежест при обработката на заявленията на кандидатите.

Считано от Кампания 2022, издаваните от ДФЗ документи - Удостоверения за декларирани площи/животни по схеми (документ, изискван от търговските банки като част от процедурата по учредяване на особен залог), могат да се генерират електронно от индивидуалния профил на кандидата в СЕУ.

Всеки стопанин с активна регистрация в системата (към момента над 26 000 фермери) и подадено валидно заявление за подпомагане за текущата кампания може по електронен път да генерира Удостоверение, посредством страницата "Удостоверения за особен залог" позиционирано в меню "Справки" - секция "Финансови".

Всяка кампания областните дирекции на ДФЗ обработват над 6000 искания за удостоверения, съдържащи обобщени данни за декларирани площи, животни, схеми и мерки за подпомагане. За Кампания 2022 с оглед приемственост в методите на работа с бенефициентите, ДФ "Земеделие" ще продължи да издава и хартиени удостоверения чрез областните си структури. От 2023 г. издаването на удостоверения за особен залог на хартиен носител ще бъде окончателно преустановено и такива ще се генерират само електронно.

ДФ "Земеделие" с брояч, отчитат се в реално време изплатените средства по директните плащания

Константин Тодоров
348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.04 | 13:08

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.07.04 | 12:39

1
Холандия е вторият по големина износител на селскостопански продукти след САЩ, според статистическата агенция CBS. Стойността на износа достигна почти 105 милиарда евро през 2021 г. В продължение на много години фермерите получаваха стимули да разширяват стопанствата си - поради което сега се чувстват измамени от правителствените планове за намаляване на броя на добитъка. Според данни на CBS броят на фермите е намалял приблизително наполовина до 52 000 от 2000 г. насам.

Добави коментар

Водещи новини