Министър Иванов се срещна с еврокомисар Войчеховски

  • 17 януари 2022 18:06

  • 575
  • 0
Министър Иванов се срещна с еврокомисар Войчеховски
© Министерство на земеделието
Слушай новината Слушай новината

В рамките на заседанието на Съвета по земеделие и рибарство, което се проведе в гр. Брюксел, Белгия, министърът на земеделието д-р Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. се срещна с Комисаря по земеделие и развитие на селските региони - Януш Войчеховски, съобщиха от пресцентъра на министерството.

По време на срещата бе обсъден напредъкът по изготвянето на Националния стратегически план по Общата селскостопанска политика на България. Министър Иванов запозна еврокомисар Войчеховски с причините за забавата във финализирането на Плана – политическата обстановка в страната, оставащите 3 заседания на Тематичната работна група и отразяване на поетите ангажименти от Коалиционното споразумение в него.

До края на февруари ще бъде готов Националният стратегически план в земеделието

Той пое ангажимент за продължаване на работата на бързи обороти по завършване на Плана, във възможно най-кратки срокове. Министър Иванов и еврокомисар Войчеховски се договориха за продължаване на конструктивния диалог и активната комуникация по завършване и одобрение на Националния стратегически план.

Филип Епитропов
575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини