Стайко Стайков: Този програмен период ще бъде най-добрият за България

  • 06 януари 2022 09:41

  • 728
  • 0
Стайко Стайков: Този програмен период ще бъде най-добрият за България
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Трябва да се приеме закон за браншовите организации, каза пред БНР Стайко Стайков, председател на Асоциацията на собствениците на земеделски земи.

„Този програмен период ще бъде най-добрият за България“, смята Стайков.

„Средствата са много, има възможност да се решат всички проблеми в България.“ По темата с тавана на субсидиите Стайков коментира, че „трябва да се преборим те да останат“.

Иван Иванов: Трябва да сложим край на дисбаланса в разпределението на средствата в земеделието

„Има още 7-8 милиона декара, в които няма кой да инвестира и да ги „изчисти“. Ако ние намалим таваните, много от големите фермери ще върнат част от земята, която не им е изгодна, а няма малки такива, нови, които да се появят на хоризонта. Все по-големи проблеми имаме с области на Странджа – Сакар, Северозападна България. Няма хора, няма кой да работи.“  

Ако допуснем тази грешка, ще загубим дори средства от Европа, защото няма да можем да ги усвоим, предупреди Стайков. Като някои от основните проблеми в земеделието Стайко Стайков посочи напояването и защитата от градушки. 

Тенденцията за нарастване на цената на земята ще продължи и през тази година, прогнозира Стайков. По думите му скокът при рентите ще бъде около 2-3%.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
728 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини