Млади семейства купуват къщи с пари от ниви

Пандемията върна интереса на младите към българското село. В същото време обаче банките трудно отпускат кредити за къщи в провинцията. Откъде да намерим средства, за да си закупим мечтания имот, в който да изолираме себе си и семейството?

Повечето хора не се замислят, че имат един актив, който може да им донесе бързи пари, без да се налага да теглят бързи кредити или да свиват разходите си.  Често българите подценяват това, че притежават по наследство земеделска земя, която може да бъде продадена бързо и да им донесе прилични средства.

 В момента цените са изгодни, а няколко хиляди лева приход от ниви може да представлява вноска или дял от сумата за къща на село, твърдят брокери.

Два са основните доводи в полза на бърза и изгодна сделка през декември. Първият е, че земеделците, които са реализирали продукцията си, вече гледат към разширяване на своите стопанства. Вторият е, че въпреки коронавируса, цената на земеделските терени сега е в пика си. Това обаче може да се промени и тя да рухне, при неблагоприятно развитие на епидемията през зимата и ранната пролет, се опасяват специалистите.

Тези, които искат продадат земята си или просто да разберат колко струва, могат да го направят абсолютно безплатно на сайта на лидера в сделките със земеделски земи „Агрион“ http://www.agrion.bg/bg/request/sell, както и на безплатния национален телефон на компанията 0800 111 66.

Процесът е дигитализиран, така че голяма част от стъпките могат да бъдат направени онлайн, през домашния компютър.

За тези, които са решили да продават, „Агрион“ предлага безплатна оценка на имота, както и справедлива цена.  

Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

„С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си“, казаха от ръководството на дружеството. „Поради огромния интерес към нашата безплатна оценка, от тази година разширихме екипа на експерти, които я правят. Правим всичко възможно, за да могат собствениците да получат своята оферта в рамките на два работни дни“- споделиха от пазарния лидер.

Собствениците на части от земеделски терени също могат да ги продадат. За тях „Агрион“ вече има нови условия и облекчена процедура. Компанията съдейства на всички желаещи, които притежават над 25%  от площта на парцела да сключат сделка за своята собственост, без да се налага да влизат в сложни и дълги преговори с останалите съсобственици.

(платено съобщение)

Коментари

 1. 2020.11.24 | 22:33
  Продавам 24000 кв. м. земя-нива в Пловдивска област, с. Иганово за 24000лв. Тел. 0878661154 Николай
 2. 2020.11.24 | 21:01
  Продавам 60 д ниви цена на декар 5000 лв
 3. 2020.11.24 | 18:39
  Добро утро открихте Америка Абе като сте толкова умни Защо не си продадете апартаментите и да си купите земя
 4. 2020.11.24 | 11:43
  Земята е пасив, а не актив, глупендери.
 5. 2020.11.24 | 11:07
  Бахти тъпата и подвеждаща статия. Трябва да ви съдят за това. В момента цените на земите са надолу, а и както казаха двамата преди мен, не е особено умно да продаваш земя, особено в този момент. Агрион да си го начукат.
 6. 2020.11.24 | 10:54
  Трябва да си с много нисък интелект, за да продадеш земя, която ти носи чист необлагаем приход и да я замениш за нещо, което е само разход.
 7. 2020.11.24 | 10:50
  Точно в момента е неизгодно да продаваш земя/защото сушата свали цените/!Това е в интерес на големите "акули"!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Земеделие

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет