Текат проверки на личните стопанства, получили обезщетения за АЧС

  • 09 юни 2020 15:48

  • 1513
  • 1
Текат проверки на личните стопанства, получили обезщетения за АЧС
© pixabay

В община Левски започнаха проверки на личните стопанства, получили обезщетения за африканска чума по свинете /АЧС/, съобщават от общината.

Днес е проведено заседание за общинската епизоотична комисия под председателството на заместник-кмета Кольо Домеников, с участието на кмета Любка Александрова и кметовете на кметства.

Актуализиран е Планът за предотвратяване разпространението на АЧС в България за 2020 г.

Д-р Димитър Владимиров - официален ветеринарен лекар на община Левски, е информирал, че всички лични стопанства, получили по 300 лв. обезщетение, ще бъдат проверени дали спазват ветеринарно медицинските изисквания.

Досега са инспектирани стопанствата в Градище, Божурлук и Аспарухово, предстои проверка в Стежерово. До 30 юни ще бъдат проверени всички селища. На заседанието е възложено на кметовете да проверят има ли лични стопанства, в които се отглеждат свине. При откриване на стопанства, които не отговарят на изискванията, да се сигнализира в ОДБХ, за да се предприемат мерки.

На всеки нарушител ще бъде съставен акт от 300 лв. и ще започне изследване на животните за сметка на стопаните, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1513 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2020.06.09 | 16:59

1
това министъра ли е или деянчо с тен от дубай??

Добави коментар

Водещи новини