Началните тръжни цени за отдаване под наем на земи в Добричката община се вдигат

  • 30 април 2020 14:20

  • 998
  • 0
 Началните тръжни цени за отдаване под наем на земи в Добричката община се вдигат
© Getty Images/Guliver

Началните тръжни цени за отдаване под наем на земеделска земя от общинския фонд в Добричката община се вдигат, реши общинският съвет на днешното си заседание с промени в местната наредба за управление и разпореждане с общинско имущество.

За първа категория земи, отдавани под наем за срок до десет години, началната тръжна цена се променя от 70 на 85 лева за декар. По-малко плодородните парцели, за които наддаването досега вървеше от 60 до 10-12 лева за декар, занапред ще се предоставят за минимум 82-60 лева.

Земеделските стопани в Добричка област се подготвят за прибирането на новата реколта

Промените се правят, за да се постигне по-справедлива цена, съпоставима с цените в частния сектор.

Досегашните начални тръжни цени на земи за земеделско ползване са значително по-ниски от наемните цени на земите от държавния поземлен фонд, както и от обявяваните на търгове на други общини в Добричка област, посочва кметът на Добричката община Соня Георгиева.

И с други утвърдени вече нови текстове в наредбата кметът смята, че ще се подобри механизмът на публичните търгове, ще се повиши интересът към стопанисването на поземлените имоти и ще се осигурят повече приходи за общинския бюджет.

Последвайте канала на

Novini.bg
998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини