Агенцията по горите засилва контрола при снабдяването с дърва за огрев

  • 26 септември 2019 10:41

  • 386
  • 0
Агенцията по горите засилва контрола при снабдяването с дърва за огрев
© Булфото (архив)

Агенцията по горите засилва контрола във връзка с периода на интензивно снабдяване с дърва за огрев, съобщиха от агенцията. Всички закупени дърва за огрев трябва да са маркирани с контролна горска марка и да са придружени с превозен билет.

Проверките за незаконен дърводобив продължават още по-масирано във връзка с интензивния период за снабдяване с дърва за огрев и настъпващия отоплителен сезон. Осъществява се ежедневен контрол като служителите по горите проверяват обектите, в които се добива дървесина, произходът, количеството и законността на превозваната дървесина, транспортните средства и физическите лица, извършващи дейност в горите, както и складовете, в които се преработва и съхранява дървесина, обясняват от агенцията.

През последната седмица са били проведени множество изненадващи акции, при една от които, на територията на Регионална дирекция по горите - Ловеч, служители на Изпълнителна агенция по горите са задържали 30.00 пр. куб. м незаконно добита дървесина извън горските територии. За същия период са извършени общо 7693 проверки от служителите на регионалните дирекции по горите, държавните горски предприятия и горски стопанства. Инспектирани са 477 склада за дървесина, 1664 сечища и временни складове, 3316 превозни средства и 2236 физически лица, включително ловци и риболовци. При извършените проверки са задържани 157 пр. куб. м дърва за огрев, 4 каруци, 9 моторни превозни средства и 5 моторни триона. Съставени са 71 констативни протокола и 203 акта за установени нарушения по Закона за горите, допълват още от Изпълнителна агенция по горите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини