Удължават до 5 септември бедственото положение в общините Исперих, Самуил и Завет

  • 07 август 2019 20:17

  • 1773
  • 2
Удължават до 5 септември бедственото положение в общините Исперих, Самуил и Завет
© pixabay

Бедственото положение заради африканската чума по свинете на териториите на общините Исперих, Завет и Самуил се удължава до 5 септември, съобщават от областната администрация.

Заповедта за обявяването му бе издадена на 31 юли за седемдневен срок поради обстоятелството, че част от населените места в тези общини попадат в обхвата на 20-километровата зона около свинекомплекса в Исперих.

Решението е взето с цел ограничаване и ликвидиране на болестта африканска чума по свинете и постигане на пълна координация и взаимодействие за предотвратяване възможностите от възникване на огнища на болестта.

Междувременно бяха установени положителни проби за африканска чума по свинете в Държавно ловно стопанство "Воден - Ири Хисар" и поради възникналата епидемиологична обстановка областният управител на Разград издаде заповед за удължаване на срока на бедственото положение, посочват от областната администрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1773 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.08 | 01:13

2

Загрижили сте се за Африканската чума ,дето не убива хора , а за Евразийската червена чума , дето убива хора , не смеете и да гъкнете !

Иван

2019.08.07 | 22:52

1

Мръсни ислямски подлоги и убийци

Добави коментар

Водещи новини