Свиневъдите от Първомай се отказаха да блокират главния път за Истанбул

  • 06 август 2019 20:53

  • 2236
  • 4
Свиневъдите от Първомай се отказаха да блокират главния път за Истанбул
© БНТ

Стопани от района на Първомай отново се събраха на протест срещу заповедта за масово унишожаване на домашните прасета. Там пристигна и омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

След дискусия с омбудсмана, стопаните решиха да не блокират главния път, а да използват времето, за да обобщят своите искания.

Протестиращите посрещнаха Манолова с аплодисменти, а тя заяви, че няма да допусне хората да бъдат разделяни на малки и големи животновъди, на регистрирани и не, и обеща, че ще направи всичко възможно стопаните да бъдат обезщетени по пазарни цени.

"Какво обезщетение, ние не искаме обезщетение. Искаме да излезе едно болно прасе в Първомай. Да докажат, че наистина има чума и ние ще си ги изтрепем сами. Това ни е искането, това са здрави прасета, те не се трепат", заяви протестиращ, цитиран от БНТ.

"Ние гледаме животните, защото искаме да ядем чиста храна. Нямаме интерес да вкарваме чума в домовете си и фризерите. Ние не гледаме прасета, за да продаваме и да печелим пари", посочи друг стопанин.

"Всеки един случай, на всяко унищожено животно, трябва да има справедливо обезщетение по пазарни цени, на килограм тегло. Ако става дума за майка с прасенца, да се вземе предвид животното. Не трябва да има стопанин, чието животно е унищожено и той не е обещетен справедливо, честно и на пазарни цени", заяви омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2236 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Праведен

2019.08.06 | 23:11

4

Вълкът козината си мени, на нрава не !

Трудно време,значи

2019.08.06 | 22:54

3

То се е видяло, че и Ниновица, и тая - без нерез няма да мирясат !
Ега си червените ку....мявки!

2019.08.06 | 22:41

2

Тая Мая,от всичко разбирала бе,та даже и от прасета

2019.08.06 | 22:18

1

ТЕЗИ ОТ СВИНЕФЕРМАТА СА ПО-ЧИСТИ

Добави коментар

Водещи новини