В Димитровградско животновъди са въвели мерки за биосигурност

  • 25 юли 2018 15:12

  • 1376
  • 0
В Димитровградско животновъди са въвели мерки за биосигурност
©

В Димитровградско фермерите вече са въвели част от превантивните мерки за опазване на стадата от чумата по дребните преживни животни. Това е установил зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова на среща с животновъди в димитровградското село Голямо Асеново, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

По инициатива на областната администрация от два дни представители на Агенцията по храните и ветеринари обикалят областта за специализирани разговори с животновъди по повод препоръките за биосигурност срещу епизоотиите.

Д-р Здравкова и екипа от специалисти са се срещнали със стопаните от селата Добрич, Голямо Асеново и Радиево. Присъствали са и двамата най-големи животновъди от село Узунджово, община Хасково. "Заболяването е изключително сериозно. Абстрахирайте се от спекулациите и политизирането на проблема. Вземете всички предпазни мерки, защото веднъж влязла на наша територия, чумата ще унищожи целия отрасъл", е предупредила д-р Здравкова.

Обиколката на специалисти из областта и срещите с животновъди ще продължат до края на седмицата, уточняват от държавната администрация.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1376 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини