Румен Порожанов: Очакваме още огнища на птичи грип

  • 22 юни 2018 08:26

  • 1555
  • 0
Румен Порожанов: Очакваме още огнища на птичи грип
© БНТ

Изтеглянето на яйца от пазара се налага, за да не се разпространява болестта. Птичият грип втора година е проблем за българските прицевъдни ферми. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Очакваме още огнища да се появят, ето защо трябва да вземем сериозни мерки, добави той.

Започваме много сериозно да работим по темата африканска чума по свинете, защото тя вече е близо до границите на България, посочи Порожанов.

Земеделският министър каза, че предстои въвеждането на стандарт за продуктите от мляко. Продуктите от мляко и тези с растителни мазнини ще бъдат на различни рафтове. Основният инструмент за проверка е Агенцията по безопасност на храните. С един ефективен контрол в началото бихме пресекли недобри намерения, заяви той.

Очакваме добра реколта от пшеница – съпоставима с миналогодишната и по-голяма. Очаква се добив около 530-540 килограма от декар, с което производството може би ще надхвърли 6 млн. тона, заяви Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

По думите му в момента цените за изкупуване на пшеницата са съпоставими с миналогодишните.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини