Огнище на птичи грип бе открито в Добричко

  • 13 юни 2018 18:50

  • 18140
  • 2
Огнище на птичи грип бе открито в Добричко
© pixabay

Огнище на птичи грип е открито в Добричко. Със заповед на директора на БАБХ от днес обяви първично огнище на инфлуенца във ферма за кокошки носачки в добричкото село Дончево.

Предстои всички заразени и контактни птици във фермата да бъдат убити хуманно, за да се предотврати разпространението на вируса.

БАБХ определиха предпазна зона от 3 километра в радиус от фермата. Тя включва и селата Богданово, Дончево и Опанец. Със заповедта е забранена и търговията и придвижването на домашни и диви птици, както и яйца за разплод. Експертите ще наблюдават и птицефермите в 10-километровата зона. Те ще бъдат проверявани постоянно от ветеринарни специалисти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18140 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ами сега??

2018.06.14 | 12:59

2
А това е ферма със добър санитарен контрол!!!! И те обаче са безсилни пред БАБХ и техните малоумни решения. Докато работеха нормално екарисажите обекта се обслужваше само от определен автомобил, който не ходеше в други области. Сега фирмата с подвижните инсинератори Син кръст, с една гондола кара зърно от вътрешноста на страната съм Варна и на обратно към Ихтиман кара трупове на умрели животни/ за справка- огнището на птичи грип в Стефаново, 2 пъти в Генерал Тошево?????????????/. Една гондола минава десетки обекта, без да се съобразява със никакви ветеринарни изисквания. Напомням на господата министри Московски и Порожанов, на директора на БАБХ Илиев, на послуните директорчета на ОДБХ-тата,че лятото е в началото и в най скоро време всичко ще" замирише". Все повече животновъди взеха да търпят загуби от безхаберното Ви управление. На кланниците не им останаха дупки където да изхвърлят отпадъците си. Но да почакаме. Лято е и ще ЗАМИРИШЕ!!!!!
И сега?

2018.06.13 | 20:00

1
Те ти сега крава Пенка. Къде са четири лапи сега

Добави коментар

Водещи новини