Износът на земеделска продукция скочил с милиарди

  • 30 април 2018 18:39

  • 2327
  • 0
Износът на земеделска продукция скочил с милиарди
© БНТ

Около 20% от продуктите у нас имат различно съдържание от аналогичните, закупени в западноевропейски страни. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Двойният стандарт за храните е сериозна тема и вече имаме предложения за законодателни промени, които тепърва започват да се гледат в Европейската комисия. Предстои един нелек път, тъй като всяка страна трябва да синхронизира тези изисквания, посочи Порожанов.

Не трябва да се сърдим на Италия и на Германия за по-високото съдържание на месо в колбасите – то е зададено в законодателната им уредба. Трябва да го направим и ние, подчерта земеделският министър.

По думите му в момента общата селскостопанска политика е най-добре структурираната в Европейския съюз. Тя дава възможност да се подпомагат всички сфери, добави Порожанов.

В последните години външнотърговското ни салдо в областта на земеделската продукция е положително. Засилва се възможността да изнасяме все повече преработени зърнени култури, заяви министърът.

Той поясни, че за година износът на земеделска продукция е нараснал с близо 4 млрд. евро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини