Румен Порожанов и саудитският му колегата обсъдиха възможни инвестиции във фуражен завод у нас

  • 15 февруари 2018 17:53

  • 2120
  • 2
Румен Порожанов и саудитският му колегата обсъдиха възможни инвестиции във фуражен завод у нас
© МЗХГ

Сътрудничество във фуражната промишленост и възможности за инвестиции в съвместен завод за фуражи в България обсъдиха министърът на земеделието, храните и горите Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в и министърът на околната среда, водите и земеделието на Кралство Саудитска Арабия Абдулрахман ал Фадли, който е на посещение у нас. Това съобщава пресцентърът на министерството.

"Радвам се, че съм в България, дошло е времето да заздравим нашите отношения със сътрудничество и в сектор "Земеделие", е заявил министър Абдулрахман ал Фадли. Целта е да се обменят опит, информация и технологии, които да повишат земеделското производство както в Саудитска Арабия, така и в България, се посочва в съобщението. "Нашият стил е да бъдем много делови и оперативни, затова ви предлагаме конкретни идеи за обсъждане", е казал министър Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Освен сътрудничество в производството и търговията с фуражи е дискутирана и възможността за износ на български пчелен мед за Кралство Саудитска Арабия. Министър ал Фадли е поканил България и родни фирми да участват в селскостопанско изложение през октомври, на което да бъдат представени качествените български млечни и месни продукти, мед, плодове и зеленчуци. "От 45 години в Саудитска Арабия наричаме саламуреното сирене българско", е казал още Абдулрахман ал Фадли.

След срещата на двамата министри представители на най-големите браншови организации на производителите и преработвателите у нас представиха възможностите на секторите си за сътрудничество със Саудитска Арабия, съобщават още от Министерството на земеделието, храните и горите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2120 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ник

2018.02.20 | 11:56

2
Браво така се прави!

2018.02.18 | 12:45

1
Иллах Икбар

Добави коментар

Водещи новини