Земеделци и тютюнопроизводители протестираха в София

  • 31 март 2017 13:14

  • 2913
  • 3
Земеделци и тютюнопроизводители протестираха в София
© Булфото (архив)

Земеделци и тютюнопроизводители - на протест в София. Недоволните фермери се събраха пред Министерството на земеделието и храните, предаде Нова телевизия.

Тютюнопроизводителите са недоволни от разпределението на националната помощ, която получават всяка година, за да се преориентират към друг вид производства, щадящи здравето на хората.

Земеделците пък са недоволни от решението на министър Бозуков от края на февруари да спре подаването на документи за мерките агроекология и биоземеделие - производства, които щадят природата. Причината за решението е ограниченият бюджет.

След последните протести, представители на министерството и браншовите организации започнаха да обсъждат варианти за промяна. Протестът днес беше по-малоброен от предишния, а участниците в него упрекнаха свои колеги, че са се поддали на натиска на държавата и са се отцепили.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2913 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
jo

2017.06.01 | 15:00

3
nikakvi subsidii v amerika niama subsidii za zemedelci i fermeri vazarna ikonomika kapitalizam seki iska ot darjavata opraviaite se ima banki

2017.06.01 | 14:59

2
що не отидете направо при КЗК ,и да им отворите няколко бутилки с газ , може да разберът ;правилните решения;

2017.06.01 | 14:59

1
протестирайте пред барбекюто на куката от ДС доган или пред другите крадливи кюрди, какво задръствате улицата...ха и защо трябва все държавата да ви помага?!??!

Добави коментар

Водещи новини