Земеделци потвърдиха готовността си за протести

  • 16 ноември 2011 18:31

  • 1588
  • 3
Земеделци потвърдиха готовността си за протести
© Булфото

Шест браншови организации от земеделския сектор потвърдиха готовността си за протести заради орязания бюджет за земеделие.

В декларация, изпратена не само до председателя на парламента, премиера и финансовия министър, но и до посланиците на страните-членки на Европейския съюз, те твърдят, че недалновидната политика в сектора ще доведе директно до обедняване на голяма част от населението, до загуба на работни места и на доходи от арендно плащане на 7 милиона собственици и наследници на земеделски земи, предаде БНР.

Още една седмица ще се опитваме да убедим парламента и правителството, че трябва да коригират бюджета за земеделие - каза председателят на Асоциацията на земеделските производители Христо Цветанов. По този начин направеният бюджет ще засегне не само производителите, а би засегнал и почти цялото население на държавата, подчерта той.

По думите му, ефективните протестни действия са крайна мярка, за която все още не е взето решение. Земеделците са готови да изчакат до края на следващата седмица.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1588 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
govedo

2011.12.05 | 22:39

3
iade s govedata i kravite v sofia y parlamenta i te da se izserat tam na tribynata v lainianata vmirisana darjava ............

2011.12.05 | 22:36

2
а бе земеделци нищо няма да направите само дето подскачате .Ще Ви викне боци ще Ви замаже снякаква лъжа очичките и хоп готово после пак ще се отрече .А Вие си му лижете дебелото дупе . Ето защо гърците ни се смеят и казват подобре да живеем като сега но никога като българите. А вие видяхте какво правя техните земеделци Вие никога ама никога неможе да сторите това защото сте асла селяни/извинете ме за израза но си е така.
sportnamedicina.com

2011.11.16 | 19:21

1
ако сте спортист и имате нужда от ортези, протектори и предпазно облекло www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини