Българска фирма организира търгове за ниви в цялата страна

  • 14 януари 2016 10:14

  • 1946
  • 2
Българска фирма организира търгове за ниви в цялата страна
©

Българска компания пусна нова услуга, свързана с покупко-продажбата на земеделска земя. Агрион, което се наложи като водещо дружество за управление на ниви в последните години, организира търгове за парцели земя в цялата страна.

Търговете ще се проведат в офисите на дружеството. Подобна мащабна инициатива с аукциони за ниви се прави за първи път у нас като на сайта на компанията е отворена специална секция, в която могат да се разгледат и да се изтегли необходимата документация за участие в процедурата.

Компанията има 25 офиса в цялата страна. Дейността на компанията е фокусирана върху купуването и наемането на земя. В тази връзка плановете за 2016 г. включват активното управление на портфолиото, което налага продажбата на част от поверената за управление земя. Т.е. корпоративната стратегия е фокусирана върху концентриране и окрупняване на собствеността.

Освен с купуване и наемане на ниви, дружеството дава и безплатни консултации как да управляваме тези свои активи дори от километри разстояние, предоставя юридически и търговски съвети, безплатна експертна информация и прави анализи на пазара.

„Компанията спечели доверието на голям брой партньори, които разчитат на нея за реализирането на земята им на пазара. Това е нова и уникална възможност за българския пазар и най-вече за тези, които активно се занимават със земеделие, искат да разширят капацитета на стопанствата си и за онези, които имат желание да инвестират в подобен актив”, коментираха от мениджмънта на Агрион. Целта на дружеството е да продължи да подкрепя процеса по камасация и окрупняване на земеделските активи чрез развитието на нови услуги, ще инвестира и в собственото си стопанство и в купуването на земя на база възможно окрупняване и изграждането на напоителни съоръжения. Агрион участва активно в комасационни проекти като член на Българска асоциация на собствениците на земеделска земя (БАСЗЗ).

Последвайте канала на

Novini.bg
1946 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Криси

2016.01.16 | 20:49

2
Покупката на земя е най-добрата инвестиция
мина

2016.01.16 | 20:49

1
на бг компаниите им имам доверие. услугата, която предлагат, е полезна.

Добави коментар

Водещи новини