Мирослав Найденов: Парите на Агенцията по храните няма да бъдат орязани

  • 04 ноември 2011 13:53

  • 1263
  • 0
Мирослав Найденов: Парите на Агенцията по храните няма да бъдат орязани
© Булфото

Парите на Агенцията по безопасност на храните няма да бъдат орязани, намалението на бюджета на земеделското министерство с 4.1% за догодина, каза в кулоарите на парламента министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

"Не само, че не мога да разчитам на повече средства, а ще трябва да оптимизираме по някакъв начин администрацията. Агенцията по храните, обаче, са ни приоритет. Там няма да правим компромис, няма да има намаление на техния бюджет, това е агенцията, чиято дейност се следи от всички ни, защото всички слагаме храна на трапезата си ежедневно", заяви той.

Министър Найденов каза още, че е масова практика търговците на пазарите да бягат, когато видят проверяващи, предаде БНР. Според него няколкотостотин инспектори в страната са недостатъчни.

Земеделският министър успокои гражданите, че няма как храни, особено от трети страни, да влязат в България, без да бъдат изследвани. По думите му проблемът е как те са съхраняват в складовете и как точно стигат до пазарите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини