Областен съвет по животновъдство учредиха в Шумен

  • 08 октомври 2015 14:00

  • 1120
  • 0
Областен съвет по животновъдство учредиха в Шумен
© Gettyimages/Gulliver

Областен съвет по животновъдство е учреден в Шумен, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Учредителната среща е проведена по инициатива на Министерството на земеделието и храните, на Областната дирекция "Земеделие", със съдействието на Областна администрация-Шумен. На нея са присъствали близо 20 животновъди от региона и представители на Областната дирекция "Земеделие", на Областната дирекция по безопасност на храните, на Държавен фонд "Земеделие", на Областната служба за съвети в земеделието и на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

При откриването на срещата заместник-областният управител Петко Шаренков е подкрепил инициативата и е изразил убеждението си, че чрез този съвет ще се подобри комуникацията между животновъдите и институциите, и ще се защитават по-добре техните интереси.

От своя страна животновъдите са били единодушни в необходимостта от създаването на такъв съвет, на който те ще имат възможност да обсъждат важните за развитието на отрасъла проблеми. Ще се дискутират и актуални въпроси от регионален характер, ще се представят искания и предложения към Министерството на земеделието и храните и другите държавни институции, ангажирани с тази дейност, уточняват от пресцентъра на областната администрация.

Последвайте канала на

1120 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини