Ще премахват ДДС за износ на зърно

  • 17 октомври 2011 18:24

  • 2295
  • 1
Ще премахват ДДС за износ на зърно
©

Държавата да въведе нулева ставка за ДДС за износ на зърно.

Това предложение е направил министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, предаде Дарик. Това по никакъв начин няма да се отрази върху крайната цена на хляба, коментира аграрният министър.

Да се прекратят едни от най-сериозните данъчни измами, като се въведе нулева ставка за ДДС за износ на зърно. Това обмислят от финансовото министерство по примера на Румъния, обясни земеделският министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

„Румъния въведе нулева ставка на ДДС за зърното. Коментирахме това да се случи и в България, защото големите измами и в двете страни стават с тези фиктивни износи на зърно и възстановяване на ДДС. Защото в момента какво става? ДДС върху зърното при износ се възстановява, след това при брашното пак движение на ДДС и накрая пак върху хляба се събира", каза Найденов. Първоначални данни, с които румънските власти са запознали неофициално родните, показват, че мярката има положителен ефект, обясни министърът.

Найденов не обяви информация с колко и кога е била ощетена държавата от зърнените измами с ДДС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2295 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
$$$

2011.11.14 | 12:46

1
Че то фирмите проиводители, търговци и износители са на едни и същи собственици. И ДДСто ще се тегли пак от последната фирма преди износителя

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини