Танева уволни зам.-шефа на БАБХ, заради болестта син език

  • 13 ноември 2014 12:27

  • 3126
  • 2
Танева уволни зам.-шефа на БАБХ, заради болестта син език
© Булфото

БАБХ носи вина за мащаба на болестта син език. Именно заради това освободих зам.-изпълнителния директор на агенцията д-р Радослав Карабаджаков, обяви министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри по време на пресконеференция, на която представи екипа си.

"МЗХ е в готовност от понеделник да за почне с първите плащания за обезщетения за умрелите животни от син език. Държавата в лицето на БАБХ носи огромна вина за мащаба на болестта. Надявам се съответните органи да си свършат работата относно виновните лица. Хора, които не си вършат работата нямат място в нашия екип”, посочи Танева.

„Надявам се актуализацията на бюджета да стане възможно най-бързо, в момента когато се обнародва в държавен вестник ще се извършат плащанията на животновъдите”, обясни Танева.

Зам.-министърът на земеделието и храните Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град допълни: „Подал съм необходимите сигнали, те се базират на хронология на настъпване на събитията. Не еднократно сме обявявали кога и по какъв начин е възникнал синият език у нас. Ако БАБХ има вина, тя е че страната е предупредена многократно, че заразата тръгва към нашата граница – в самото начало БАБХ не е предприела мерки за ограничаване и взимане на проби, за да затворим разпространението на болестта в началото”.

„Тогава с една бърза кръгова ваксинация или третиране на площите можеше да бъде преодоляна катастрофата. Към днешна дата имаме 27 хил. умрели овце. За тази есен ситуацията е овладяна, но не на база драстични действия, а поради понижението на температурата, заради това вирусът не разпространява. Пред нас стои въпросът да не допуснем през следващата година да се разпространява болестта”, коментира още той.

На поста си остава зам.-министър Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в, който освен горския сектор е поел и земеделски ресори. Досегашният министър на земеделието и храните в служебното правителство Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град също става заместник-министър във ведомството заради силната си експертна подготовка по отношение на Програмата за развитие на селските райони и усвояване на евросредствата.

В министерството се връща и Цветан Димитров, който беше заместник на министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на от първия кабинет "Борисов” и който като специалист по животновъдство вероятно ще поеме отново този ресор.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3126 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.09 | 17:16

2
И във фонт"Земеделие "има много некадърници, там кога ще започнете прочистването на паразитите?

2014.11.13 | 13:24

1
Платените сте много неграмотни. Ф О Н Д ! Знаете само числото 50.!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини