Греков: Отпускаме 2,5 млн. лева за противоградни ракети

  • 26 юни 2014 15:38

  • 920
  • 0
Греков: Отпускаме 2,5 млн. лева за противоградни ракети
©

Агенцията за борба с градушките е получила нови ракети за своите полигони. Заради динамичното време има решение да бъдат отпуснати допълнително около 2,5 млн. лева за полигоните.

Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по, съобщи БНР. „Имам съгласието на Министерски съвет за закупуване на още ракети за около 2,5 млн. лв., така че да опазим продукцията до прибирането й. Имаме съгласие за отпускане на още средства”, каза министърът. По думите му, в момента от градушки се опазва само една трета от обработваемата земя в България. „Има около 36 млн. дка обработваемата земя, която трябва да се опазва цялата. В момента опазваме около 12 млн. дка. Тоест близо една трета е опазвана. Но другите остават неопазвани”, обясни проф. Греков.

Министърът ще настоява да бъдат отпуснати средства и за агенцията „Напоителни системи“, чиито служители в момента дори нямат пари за заплати. „Това зависи от Министерски съвет и имайки предвид обстоятелствата, които се случиха напоследък би следвало да се отпуснат, защото от „Напоителни системи“ извършват една дейност, която е свързана с вредното въздействие на водите. Те нямат средства за момента за заплати. Хората работят денонощно по наблюдение на количеството вода в язовирите”, каза още проф. Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
920 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини