Сиренето по сергиите било нелегално

  • 20 юни 2014 06:37

  • 1581
  • 1
Сиренето по сергиите било нелегално
© Булфото

Голяма част от млечните продукти по сергиите в страната са незаконни, съобщи Стоилко Апостолов, управител на фондация "Биоселена", пише "Преса".

Според него този вид търговия е уредена със специална наредба от 2010 г. На 3 юни  2014 г. бяха направени промени, които намаляват изискванията към фермерите, които искат да продават продуктите си без прекупвачи. Той коментира, че контролните органи са много толерантни към нарушителите и затова те не виждат смисъл да спазват изискванията.

До този момент официално са регистрирани 8 производители на млечни продукти в цялата страна, съобщиха от Агенцията по безопасност на храните. В процес на регистрация са още 7 фермери.

Според наредбите до 40% от производството може да се продава в самата ферма, в местни магазини и дори в хотели в областта. Забранено е продуктите да се предлагат на търговски вериги.

Първият фирмен пазар в София ще бъде отворен през есента.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1581 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Венци

2014.06.20 | 11:01

1
Какво всъщност означава "нелегално", Произведеното от изкуствено мляко сирене може да се нарече нелегално и незаконно, другото е популизъм на управляващите!!!! Или защото трябва да се плащат данъци за да се издържа нелегалното правителство

Добави коментар

Водещи новини