-
26 август 2011 21:12
- 1704
- 0
Повече сол в айряна - това показват последните лабораторни изследвания на напитката, традиционно купувана най-много през лятото, съобщава БТВ.
Анализите показват, че в някои от продуктите има завишено съдържание на готварска сол и сухо вещество.
Ако се прецени, че има опасност от злоупотреби с качеството на млечната напитка, може да се разработи предложение за изготвяне на стандарт за българския айрян.
Според производителите стандарт за айряна не е нужен, стига да се спазват рецептите. Някои от тях са на мнение, че ако се тръгне по тази логика, трябва да бъдат изработени стандарти за абсолютно всичко.
Последвайте канала на
Свързани новини
Лудогорец се откъсна на върха след труден успех над Локомотив (Пловдив)
Спартак (Варна) възкръсна и обърна Локо (Сф) под дъжда на "Коритото"
Де Хеа отчая Милан, а Фиорентина възтържествува във вълнуващ мач с три спасени дузпи
Бърз хеттрик на Левандовски донесе успех на Барселона над Алавес
Астън Вила и Ман Юнайтед приспаха зрителите
Победната серия на Челси приключи в завързан сблъсък с Нотингам Форест
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Карадимов: Купеният вот при ниска избирателна активност може да изкриви тежко изборния резултат
06 октомври 202420:48
Министър Запрянов: Българската армия трябва да бъде окомплектована
06 октомври 202419:26
Мохамед Халаф, журналист: В България има хора, свързани с „Хизбула“ и Иран
06 октомври 202418:50
Бивш агент на ЦРУ: Иран може да убие много хора в Израел, но отговорът ще е ядрен удар
06 октомври 202419:29
Нетаняху към Макрон: Оръжейното ембарго ще укрепи оста на Иран
06 октомври 202420:19
Румънецът, задържан на българска територия за незаконна сеч, остава в ареста
06 октомври 202419:16
Театърът в Пазарджик: Петко Писков отказва да ни върне договори и счетоводни документи
06 октомври 202419:34
Българските столетници: На какво се дължи дълголетието им?
06 октомври 202418:17
Катастрофа на АМ "Тракия" край Ямбол взе жертва
06 октомври 202418:39