Мирослав Найденов: Не вярвам зърнопроизводителите да протестират

  • 03 август 2011 10:57

  • 2129
  • 2
Мирослав Найденов: Не вярвам зърнопроизводителите да протестират
© Булфото

Не вярвам да се стигне до протести на зърнопроизводителите,  заяви министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на преди заседанието на Министерски съвет.

По отношение акциза на горивата, ние изпратихме нотификацията във формата, в който те пожелаха. ЕК я върна със забележката, че не може да я приеме, защото в тази нотификация не бяха включени животновъдите и оранжерийните производители. Трябваше да я поправим и да я върнем, каза той.

Независимо от кога нотификацията ще влезе в сила, земеделските производители ще получат това, което им е обещано за тази година, категоричен бе земеделският министър.

Комуникацията с производителите не е прекъсвала. Аз говорих след вчерашната пресконференция с председателя на националната асоциация. Беше планирана среща миналия петък с вицепремиера Дянков, за да можем да финализираме финансовата рамка, защото тя е проблемът, но заради събитията с "Лукойл" той не дойде на тази среща, въпреки, че аз я проведох. Помолих ги за малко търпение, посочи Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на.

Министърът категорично отхвърли информациите, че част от зърното няма да бъде прибрано тази година поради липса на техника. "Имаме техника да ожънем и Румъния", каза той. Ечемикът и рапицата са прибрани на 100%, а пшеницата над 90%.

По думите на земеделския министър, реколтата ще е малко по-висока, а качеството й е по-добро. Цената също е по-ниска. За първи път ечемикът е по-скъп от пшеницата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2129 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Не е важно

2011.08.11 | 03:08

2
Г-н Министър, има едно село в Кюстендилска област, където още не прибират пшеницата, Вие го знаете-бил сте там. Председателят на кооперацията чака да го удари град или да го запали някой, за да вземе застраховката, което му е по-изгодно.
dghjfhghfg

2011.08.03 | 17:16

1
Я, който има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 и са с буквичка до номера да пише на скайп : red.master.ff3 , че ми трябват.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини