В стачна готовност остават зърнопроизводителите

  • 02 август 2011 15:54

  • 1308
  • 0
В стачна готовност остават зърнопроизводителите
© Интернет

Зърнопроизводителите отново готвят протестни действия, този път поводът е неспазването на договорените клаузи в допълнителното споразумение към меморандума от 8 май 2010 г.

От Националната асоциация на зърнопроиводителите (НАЗ) изразяват недоволство към бездействието на администрацията. Това стана ясно от думите на председателят на НАЗ Радослав Христов.

Неспазването на договорените клаузи и бездействието от страна на администрацията провокира членовете на асоциацията да пишат протестно писмо до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, заедно с което изпращат и копие от допълнителното споразумение.

В писмото те посочват, че ангажиментите, поети от правителството, не се спазват, което им дава основание да заявят: "Вашите министри или не могат, или не искат да си вършат работата."

В протестното писмо от бранша се казва, че до решаването на договорените въпроси НАЗ организира национални протестни действия в знак на нетърпимост към безотговорното бездействие на администрацията.

Правителството не е изпълнило също договореното по отношение на акциза за земеделски нужди. В споразумението е заложено, че във връзка с ползването на гориво с намалена ставка на акцизи за земеделски нужди до 30 май да бъде изготвена необходимата нормативна уредба за прилагане на помощта от 1 юли 2011г.

Не е изпълнен и ангажиментът по отношение на средносрочната финансова рамка и по отношение на данъчната политика.

В протестното си писмо от бранша посочват, че очакват незабавни конкретни действия от управляващите.

Последвайте канала на

1308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини