Специалисти искат подпомагане на здравния туризъм у нас

  • 01 октомври 2012 16:54

  • 1688
  • 0
Специалисти искат подпомагане на здравния туризъм у нас
©

България може да печели от здравен туризъм над 100 милиона евро годишно, защото разполага с всички необходими ресурси в тази област. За да стане това, е необходима добра координация и синхрон между институциите, свързани с този вид туризъм. Това е мнението на експертите за бъдещото развитие на туристическия бранш, съобщи БНТ.

У нас има достатъчно спа центрове, лечебни заведения и добри специалисти, които и сега развиват здравен туризъм. За да стане печеливш сектор, трябва заинтересованите в бранша да се съюзят и да създадат общ маркетинг, който да представя страната ни на световния пазар.

Има работеща система, която дава много добри резултати в Сингапур, Индия и в редица европейски държави. Това, което е важно да се направи у нас, според специалистите, е да се развие официалният туристически портал на България, особено в английската му версия за здравен туризъм.

Страната ни може да бъде конкурентоспособна в тази област и има какво да предложи. 90-годишният учен Стамат Стаматов е създател на таласотерапията, която без лекарства и с дозирани морски бани лекува редица хронични заболявания, като хипертония например.

Експертите са на мнение, че здравният туризъм трябва да се ориентира и към българските граждани, най-вече към средната класа, която предпочита курортите в Гърция и Турция пред родните.

Последвайте канала на

1688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини