Включват български хотели в "черен списък" на Ростуризъм

  • 01 октомври 2012 09:37

  • 1084
  • 0
Включват български хотели в "черен списък" на Ростуризъм
©

Български хотели може да бъдат включени в „черен списък”. Това посочва ръководителят на Федералната агенция за туризъм на Русия (Ростуризъм) Александър Радков в интервю за информационното издание „Газета ру”.

„Ще продължи да има фалити на туроператори. Това е бизнес и ние не можем да предотвратим фалити на пазара. За държавата е най-важно да създаде механизми за защита правата на туристите”, казва Радков.

Той посочва, че вече е създадена асоциацията „Турпомощ”. Ръководителят на Ростуризъм припомня за проблемите на руски туристи в България през това лято.

„За съжаление, в редица случаи имаше некоректно поведение от страна на чуждестранни хотели – имаше случаи на изнудване на пари в България. На туристите им се предлагаше повторно да заплатят своя престой, те бяха заплашвани, предупреждаваха, че ще ги включат в измислени "черни списъци" и им се оказваше психологически натиск. Ние вече имаме опит с формиране на „черен списък” на хотели, в които се нарушават правата на руските туристи. Ние ще продължим тази практика и ще посъветваме туроператорите да не работят с тези хотели”, добави ръководителят на Федералната служба по туризъм на Русия.

Последвайте канала на

1084 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини