Приморско ще е домакин на „Черноморския форум 2024” навръх Съединението

  • 03 септември 2024 11:49

  • 218
  • 0
Приморско ще е домакин на „Черноморския форум 2024” навръх Съединението
© личен архив, ФБ

Курортната община отчита рекорден ръст от 30 % в края на сезона, съобщават организаторите на Деветото издание на морския форум Global Media и VIP COMMUNICATION, които са част от международната платформа за сътрудничество – Global Leaders.

Най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония

в един от най-бързо развиващите се курорти – Приморско. Събитието ще се проведе на 6 септември 2024 г. от 19 ч. в центъра на града. 
Черноморските награди за девета година ще представят най-успешните примери и устойчиви модели за развитие на морския ни регион.
Домакин на събитието е община Приморско, която през този сезон отчита рекорден ръст от 30 % - заради обновения събитиен календар и заради подобрената инфраструктура в курорта. Новият кмет на града Иван Гайков посочва, че действията, предприети с неговия екип, са дали ползотворен резултат. 

Сн. личен архив, кметът Иван Гайков

"Изключително съм щастлив, че жители, гости и търговци отчитат позитивните промени, които курортните градове – Приморско и Китен претърпяха, макар и за краткото време, с което разполагах. Освен красива живописна природа и богато културно – историческо наследство, тази година туристите на община Приморско, имат възможността да се насладят на едно уникално преживяване, а именно „Prim fest”. С тази богата културна и разнообразна програма, ние дадохме заявка за бърз културен възход и промяна на туристическия облик. Това неминуемо се отрази градивно, както на имиджа на курорта, така и на местните жители и търговци. Ръстът, който се наблюдава през този сезон е между 20% и 30%.
Предприехме ремонт на най – натоварените от туристопоток участъци – главни улици, подходи към плажове, крайбрежни алеи, парково устрояване и др. Предприехме действия и за промяна на облика на временните търговски обекти, и всичко това даде своя положителен резултат. И след края на сезона общината планува реализиране на дълго отлагани и дълго очаквани проекти - изграждане на инфраструктурни обекти от изключително стратегическо значение за развитието и подобряване средата на живот и туристическия продукт на територията на община Приморско. 
За първи път трите черноморски общини – Приморско, Созопол и Царево, са в добра комуникация и обща визия за развитие на региона. Единни сме в усилията за реализация на четирилентов път, разширяване на ГКПП Малко Търново, развитие на летище Бургас – с целогодишни полети към водещи дестинации, развитие на екологичен и културен туризъм в региона.

С община Созопол и община Царево участваме в различни съвместни проекти, засягащи развитието на нашите общини”.

/със съкращение/

Последвайте канала на

Аделина Делийска
218 0

Свързани новини

Водещи новини