Планират мащабно събитие по родното Черноморие

  • 04 юни 2024 09:30

  • 573
  • 1
Планират мащабно събитие по родното Черноморие
© Министерство на туризма

Министерството на туризма, в партньорство с концесионера на Летище Бургас и Летище Варна – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA), планират мащабно събитие по българското Черноморие – „Изживей България“ / “Erlebe Bulgarien”. Събитието ще се проведе между 5 и 7 юни в к.к. „Слънчев бряг“. На него ще се включат над 180 представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария.

Целта на организаторите е да се популяризира българският туристически продукт сред представители на трите държави, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма в страната.

В организацията на форума „Erlebe Bulgarien“/„Изживей България“ участва и най-популярната и авторитетна медия за туризъм в Германия – fvw | TravelTalk, която е и един от ключовите медийни партньори на Министерството на туризма за пазар Германия.

С тяхно съдействие професионалисти от туристическия сектор ще имат възможността да се запознаят подробно с предимствата, които българското Черноморие предлага на своите гости: условията за отдих, културно-историческото наследство в региона, възможностите за СПА и уелнес, възможностите за практикуване на разнообразни спортове, както и с автентичната местна кухня, интерпретирана през модернистичните течения на световната кулинария.

В рамките на форума ще се проведат множество срещи, както и специализирана конференция, модерирана от Клаус Хилдебрандт (главен редактор на fvw|TravelTalk) и Дирк Рогл (Travel Commerce), на която се очаква да присъства министърът на туризма – г-н Евтим Милошев. Ще има уъркшоп за представителите на туристическите агенции, обиколки из няколко от най-красивите кътчета на Южното Черноморие, както и посещения и събития в някои от най-добрите хотели в региона.

Събитието е част от маркетинговата стратегия на Министерството на туризма, която има за цел да утвърди имиджа на България като дестинация с отлични възможности за летен туризъм. Министерството вярва, че съвместните усилия между държавния и частния сектор увеличават шансовете за привличане на повече туристи към българското Черноморие, превръщайки страната в предпочитан избор за летен туризъм в Европа.

Между 2000 и 7000 лв. ще струва тази година родното Черноморие за тричленно семейство

Последвайте канала на

Владимир Василев
573 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.04 | 10:23

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини