Министър Милошев се срещна с британската водеща и автор на документални филми проф. Бетани Хюз

  • 31 май 2024 12:23

  • 332
  • 0
Министър Милошев се срещна с британската водеща и автор на документални филми проф. Бетани Хюз
© Булфото (архив)

Министър Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър се срещна с проф. Бетани Хюз, историк и автор на документални поредици, чието предаване „Съкровищата на света“ се излъчва в 120 държави по света. Проф. Бетани Хюз е съосновател на SandStone Global, компания за телевизионни, филмови и аудиопродукции, а филмите на компанията се излъчват в най-гледаното време на BBC, National Geographic, Viasat History, Discovery, Amazon и Netflix.

„Вие сте едни от най-ценните посланици на България за света. Страната ни е страхотна, разполагаме с изключително богато културно наследство, чудесна природа и невероятни хора. Радвам се, че популяризирате страната ни и в мое лице Вие винаги ще имате доверен партньор“, каза министърът на туризма Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър.

През лятото на 2023 г. бе заснет и първият епизод на „Съкровищата на България“, който представя Казанлъшката гробница, Бузлуджа, Базиликата в Пловдив, Хераклея Синтика, Рилски манастир, Рилските езера, Археологически музей – Варна, където е изложено най-старото обработено злато в света, Варненското езеро, нестинарските ритуали в село Кости и ритуали на жители от село Рибново. Епизодът „Съкровищата на България“ бе представен за първи път у нас по телевизионния канал Viasat History на 24 май 2024 г., а във Великобритания епизодът е бил най-гледаното предаване в страната по Channel 4 в деня на неговото излъчване.

Министър Милошев: Българското Черноморие е райско място, водата ни е чиста

„За първи път дойдох в България преди 15 г. и се влюбих във вашата култура, история и природа. Още тогава знаех, че един ден трябва да направим специална поредица за богатствата на страната ви. България е много красива през пролетта и следващият ни проект, който ще бъде посветен на тракийската цивилизация, ще бъде заснет именно през това време на годината“, заяви проф. Бетани Хюз.

Министерството на туризма подпомогна излъчването и разпространението на първи епизод на „Съкровищата на България“ с мащабни рекламни кампании, осъществявани в мултинационалната телевизия и онлайн платформа на BBC, както и в Channel 4, включващи заснетите до момента епизоди на „Trеasures of Bulgaria“.

През месец април 2024 г. бе заснет втори епизод на „Съкровищата на България“, снимките се състояха в Пловдив, Велико Търново, Белоградчик, Созопол, пещерата „Магура“. Бетани Хюз запозна министър Милошев и със следващия си проект от поредицата „Богатствата на света“, в който отново ще бъде включена и България.

Може да гледате целия епизод на „Съкровищата на България“: 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини