Министър Милошев: Българското Черноморие е райско място, водата ни е чиста

  • 30 май 2024 08:22

  • 1574
  • 4
Министър Милошев: Българското Черноморие е райско място, водата ни е чиста
© БТВ

Концесионерите и наемателите на плажовете трябва да са щастливи, защото МС прие решение, с което регулирането на водоспасителната дейност на Черноморието ще се изпълнява по старата наредба този сезон. Това заяви министърът на туризма Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър в ефира на бТВ.

„Липсата на работна ръка в сектора е най-големият проблем, който заварих на поста си. Основно решението се търси в работници от трети страни, но проблемите с визите седи с огромна сила. Ние можем само да упражняваме влияние. Нещата се подобряват, но се иска време. Разчитаме на бизнеса да реши този въпрос. За съжаление, вече не сме атрактивна страна за работници от някои държави като Турция, Молдова”, обясни той.

Проблемът с липсата на спешни екипи по Черноморието, се задълбочава

Ще внасяме и полицаи: „Ще дойдат полицаи от Чехия, Полша, Румъния и Германия. Това е хубав знак. Сигурността е ключов въпрос за туризма, особено през лятото. Понякога туристите са екстравагантни, но ние сме домакини и трябва да ги пазим.”

„Като министър на туризма казвам: „Българското Черноморие е едно райско място, заповядайте.”  Поканих министрите Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с и Петър ДимитровПетър ДимитровПетър Димитров е назначен за министър на околната среда водите в служебния кабинет с да направим необходимите проби, за да покажем, че нашето море е чисто”, увери той.

Той подчерта, че цените на чадърите и шезлонгите са регулирани.

За украинските бежанци, настанени по хотели в страната, Милошев коментира: „Украинската програма е казус, който се случи заради агресията на Русия в Украйна. Има проблеми в тази програма, има забавени плащания. Тази мярка казва работодателите кредитират този процес, защото поемат гражданите на Украйна, плащат за услугите им и чакат средства от държавата. Има плащания още от 2022 г., които в момента се дискутират.”

Той е категоричен, че липсата на регулация при екскурзоводната дейност е лошо решение и засяга сигурността на страната ни.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1574 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Йорданова

2024.05.30 | 10:34

4
Чудя се тоя нормален ли е, как изглежда, на какво се е направил? Мисли ли, че така е много интересен?

2024.05.30 | 09:43

3
Ходи ти там!
Аква

2024.05.30 | 09:11

2
С военните кораби и плаващи мини! Очаквай неочакваното - плаж и война!

2024.05.30 | 09:05

1
Райско е ама ходиш в Гърция

Добави коментар

Водещи новини