Проверките на каравани и кемпери по морето продължават

  • 18 април 2024 15:42

  • 1663
  • 0
Проверките на каравани и кемпери по морето продължават
© pixabay

Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

Органите на реда ще следят за спазване на срокове на вече издадените предписания за доброволно премахване от собствениците, както и за новодошли къмпингуващи. 

Подготвят се и първите производства за принудително премахване на колесните превозни средства, поради незаконно заета държавна територия. До момента са установени и множество други нарушения – заграждане на горски територии, замърсяване с дребни и едрогабаритни отпадъци, нарушаване на противопожарните правила в пожароопасен сезон, добив на морски пясък, изграждане на незаконни сондажи, разполагане на палатка в дере и др., съобщава Bulgaria ON AIR. 

Какво се случва, ако предупредени собственици не премахнат караваните си?

На работна среща в Областна администрация Бургас междуведомствената комисия обсъди и проверката на т.нар. къмпинг "Тополи" в залива Вромос. В Община Созопол, РИОСВ и ОД Земеделие са образувани преписки относно неговата дейност, а към тяхната проверка ще се включат Икономическа полиция и НАП. 

Следващата седмица проверяващите се местят на Рибарското селище Ченгене скеле, където от сигнали на граждани бяха представени снимки за множество разположени каравани, кемпери, фургони, моторни лодки и др.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1663 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини