Какво се случва, ако предупредени собственици не премахнат караваните си?

  • 16 април 2024 10:12

  • 1206
  • 3
Какво се случва, ако предупредени собственици не премахнат караваните си?
© Novini.bg/ Canva

Преди началото на летния сезон и без да има приет регламент за къмпингуването институциите в Бургас започнаха да разчистват крайбрежието от незаконно поставени каравани.

Представители на различни институции проверяваха всяка една каравана – дали е поставена върху дюни, на плажа, или в горска територия.

„Установихме каравани с всички възможни нарушения. Някои са поставени на плажната ивица, други върху дюни, върху държавен горски фонд, в земеделски земи без необходимите документи. Установихме незаконни сондажи. Един от тях е в плажната ивица. Открихме палатка в дере“, посочи Пламен Янев, областен управител на Бургас.

Искам да благодаря на всички, които доброволно си изтеглиха караваните. Установихме две категории хора – едни се съобразяват със законовите норми и съдействат доброволно и други, които не осъзнават същността на проблема“, добави той.

В момента проверките за каравани са предупредителни. Какво се случва, ако предупредени собственици не премахнат караваните си?

5000 лв. глоба за незаконно разположена каравана по морето

„Следва съставяне на актови и преместване. Искам да уверя, че всички, които напуснаха доброволно, си спестиха доста нерви“, обясни областният управител.

„Общо всички видове нарушения бяха 80. След стартиране на проверките останах 55 каравани. Ще се връчи разпореждане за премахването на пет каравани, оставени на плажа. Ако не бъде изпълнено разпореждането, ще се връчи акт, който е на стойност от 1000 до 3000 лева. Не са малки сумите“, коментира гл. инспектор Николай Ангелов, началник на РУ-Созопол.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1206 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:03

3
❤️ Г­­о­­­р­е­­щ­и­­­ ­­м­­о­­м­­­и­­­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­­­в­и­ ­о­ч­­а­к­­в­­­а­т ­­­-­­ X­­­1­8­.­F­­U­­­N

2024.04.16 | 16:41

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman
гларус

2024.04.16 | 10:23

1
Ще преместят караваните на Камчия, Шкорпиловци и основно плаж Крапец .

Добави коментар

Водещи новини